Hoppa till sidans innehåll

Fem segrar i nationella serierna

11 MAR 2019 14:25
Näst sista omgångarna i det nationella seriesystemet gav fem segrar, ett kryss och tre förluster för LinnéPartilles lag.
  • Uppdaterad: 11 MAR 2019 14:25

Damlaget i div. 1 södra brukar prenumerera på tredjeplatsen i serien. Två vinster, mot Råå BTK respektive Åsa IF B, båda med 6-1, betyder att bronsplatsen är klar trots att två matcher återstår.

En oavgjord match (Askims BTK 7-7) och förlust 5-8 mot Alingsås PP innebär att A-laget för herrar i div. 1 södra ligger på femteplats. Bara en poäng upp till tredjeplatsen.

I div. 2 VSS är det jämt mellan tre lag: Åsa (leder), Linné/Partille (tvåa) och Kungsbacka BTK. Två poäng skiljer Åsa från Kungsbacka på tredjeplats. Allt avgörs i sista omgången den 23 mars. 

LinnéPartilles C1-lag (i Div 3 VSSÖ) leder med ointagliga sju poäng så vi kan redan nu gratulera lagmedlemmarna med Bo Freyschuss och Pelle Svensson i spetsen till serieseger.  Betydligt mörkare då för C2-laget i samma serie. Det ser svårt ut att undvika jumboplats.

Tittar vi på läget i distriktsserierna så ser det ungdomliga D-laget ut att gå mot serieseger i div. 4. Två spelare är obesegrade: Lukas Engström (11-0) och Hugo Ekeroth (7-0). Även övriga spelare har fin statistik då laget vunnit alla tio spelade  matcher.

LinnéPartille PK E ligger trea i div. 5 med tre matcher kvar att spela. Bl.a. mot tvåan Bohus B.

Denny Hanssons grabbar i F-laget har lite högre medelålder. Dock en fjärdeplats i div. 6. och senaste matchen innebar i alla fall seger mot Hålta C med 8-4.

Blandad ålder och kön återfinns i G-laget som spelar i div. 8. Far och son Tranälv samt Eva-Lotta Liljegren med flera har fört laget till en fjärdeplats för närvarande. Tre matcher återstår och möjligheter finns till avancemang.

För veteranspelarna, i Veteran-1, har det mesta gått som på räls. Enda plumpen i protokollet var senaste matchen mot Ifo 2. Kanske var Christer Axelssons direktsändning över Facebook distraherande? Då kom i alla fall den enda förlusten hittills efter sju raka segrar. Sista matchen mot Lindome avgör om seriesegern kan bärgas.

Alla serietabeller och matcher under "Seniorlagen" ovan.

Skribent: Sven Åke Lans
Epost: Adressen Gömd

Vi stödjer BTK Linné:

 

dunross

 

higablogo

 

berg_pms_stor

 

bingo

 

sydsport

Postadress:
BTK Linné - Bordtennis
L. Regementsvägen 20
41527 Göteborg

Kontakt:
Tel: 031150052
E-post: This is a mailto link

Se all info