Hoppa till sidans innehåll
Anna-Carin Ahlquist

Paralympics!

27 FEB 2012 16:23
Anna-Carin är klar för Paralympics!

Tre bordtennisspelare fick klartecken till Paralympics i den första uttagningen. Anna-Carin Ahlquist är en av dem. Som nybliven Europamästarinna och rankad tvåa i världen är hon förstås en av favoriterna till medalj i London. Fram till dess står träningen i fokus.

  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 20:13

För Anna-Carin Ahlquist blir London andra raka Paralympics. Inför Peking 2008 blev hon uttagen först i juni samma år.

– Det var först i maj 2007 som jag gjorde mitt första uppdrag i landslaget. Jag stod som första reserv till en plats och blev klar i juni 2008 när ett land hoppade av. Därför känns det så himla skönt att vara kvalificera och klar redan nu. Att kunna jobba helt och fullt mot London.

Det gör att hon nu kan satsa på träning och tävling med London som mål. Och det blir träningen som blir det viktiga.

– Jag kommer att fokusera mycket mer på träning än på tävling. Jag har två tävlingar inplanerade i vår, i mars och i maj.

Men Anna-Carin har också en tävlingsdebut som väntar på hemmaplan. I maj avgörs veteran-VM för spelare utan funktionsnedsättning i Globen i Stockholm och Anna-Carin Ahlquist är en av de startande.

– Ja, jag blir veteran i år och ska vara med. Min bror ska också spela. Det blir bra matchträning med ett snabbare tempo än när man spelar mot sittande spelare. Bra matchträning som jag kan fokusera på utan att känna någon press.

Det blir också ett par resor till Kina där Anna-Carin och Ingela Lundbäck ska träna med samma klubb som vid tidigare besök.

– Vi var där förra året och det var jättebra. Det blir en fin träningsgenomkörning och ger en ökad säkerhet.

Från och med mars månad går hon ner i arbetstid och kommer att jobba två dagar i veckan på Göteborgs HIF:s kansli för att få mer tid över för träning och förberedelser.

– Jag gjorde det inför EM och det gör så stor skillnad när man kan fokusera fullt ut. Samtidigt känns det bra att fortsätta jobba delvis och ha kvar kontakten med kollegorna och ha en uppgift att fylla.

Anna-Carin Ahlquist gör ingen hemlighet att det är medalj som är målet i London.

– Medalj är det som gäller både i singel och lag. Men alla kommer att vara på topp så det kommer att bli tufft.

Bordtennisspelarna har inga testtävlingar i London inför Paralympics. Men efter den svenska truppens camp i London i sommar kommer de svenska spelarna ha ett träningsläger och Anna-Carin hoppas att i alla fall få se hallen inifrån då.

– Jag, Josefin (Abrahamsson) och Linus (Karlsson) har en så häftig känsla av hur det var att komma in i hallen första gången i Peking och se allt. Jag hoppas att vi kan komma in och se hallen i London innan.

När det väl blir dags för tävling hoppas hon ha nära och kära i publiken på plats.

– Fördelen med London är att det är närmare hem och fler kan komma och titta. För mig betyder det mycket att ha familjen på läktaren.

Skribent: Bengt Fonell


 Vi stödjer BTK Linné:

 

dunross

 

higablogo

 

berg_pms_stor

 

bingo

 

sydsport

 

Postadress:
BTK Linné - Bordtennis
L. Regementsvägen 20
41527 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0706374074
E-post: linnepartille@gmail....

Se all info